Taleb heeft als uitgangspunt dat we de kansen op onverwachte gebeurtenissen en hun invloed zwaar onderschatten. Afgelopen weekend verscheen in de Wall Street Journal een interessant artikel van de hand van Taleb onder de titel Learning to Love Volatility. Daarin gebruikt de auteur vijf regels die naar zijn mening volatiliteit veroorzaken.


Van die volatiliteit moeten we volgens Taleb leren gebruikmaken. De economie lijkt eerder op een kat dan op een wasmachine, zo luidt de eerste regel. Daarnaast adviseert hij om de voorkeur te geven aandelen van bedrijven die leren van de eigen fouten, om te beseffen dat 'small niet alleen beautiful' maar ook efficiënt is, dat proberen en fouten maken beter is dan academische kennis en dat decesion makers haar op de tanden moeten hebben.

Taleb heeft als uitgangspunt dat we de kansen op onverwachte gebeurtenissen en hun invloed zwaar onderschatten. Afgelopen weekend verscheen in de Wall Street Journal een interessant artikel van de hand van Taleb onder de titel Learning to Love Volatility. Daarin gebruikt de auteur vijf regels die naar zijn mening volatiliteit veroorzaken. Van die volatiliteit moeten we volgens Taleb leren gebruikmaken. De economie lijkt eerder op een kat dan op een wasmachine, zo luidt de eerste regel. Daarnaast adviseert hij om de voorkeur te geven aandelen van bedrijven die leren van de eigen fouten, om te beseffen dat 'small niet alleen beautiful' maar ook efficiënt is, dat proberen en fouten maken beter is dan academische kennis en dat decesion makers haar op de tanden moeten hebben.