Die inspanningen werden geleverd in de periode 1995 tot 2005 en hebben wel degelijk vruchten opgeleverd. Als gevolg van de hervormingen zijn de lonen nauwelijks gestegen.

Daardoor zijn de consumentenbestedingen ondermaats, een verwijt dat Duitsland op alle internationale fora te horen krijgt. AXA Investment Managers wijst anderzijds op het herstel van de arbeidsmarkt.

Duitsland lijkt de focus nu meer te gaan leggen op de lonen, waardoor zowel de inkomsten als de consumentenbestedingen gaan stijgen. De groei van de Duitse economie kunnen zodoende een meer uitgebalanceerd karakter krijgen, zo merkt Laurence Chièze Devivier van AXA Investment Managers op.

Die inspanningen werden geleverd in de periode 1995 tot 2005 en hebben wel degelijk vruchten opgeleverd. Als gevolg van de hervormingen zijn de lonen nauwelijks gestegen. Daardoor zijn de consumentenbestedingen ondermaats, een verwijt dat Duitsland op alle internationale fora te horen krijgt. AXA Investment Managers wijst anderzijds op het herstel van de arbeidsmarkt. Duitsland lijkt de focus nu meer te gaan leggen op de lonen, waardoor zowel de inkomsten als de consumentenbestedingen gaan stijgen. De groei van de Duitse economie kunnen zodoende een meer uitgebalanceerd karakter krijgen, zo merkt Laurence Chièze Devivier van AXA Investment Managers op.