De doodsstrijd van Abenomics is begonnen: de Japanse lonen dalen in snel tempo. In maart werd een daling met 0,40% opgetekend ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het was overigens al de 22ste maand op rij dat de Japanse lonen daalden.

Nochtans heeft premier Abe hogere lonen broodnodig om het deflatieprobleem op te lossen. Zonder hogere lonen kunnen de prijzen niet stijgen en is Abenomics gedoemd om te mislukken. De Nikkei heeft al geanticipeerd op het mislukken van Abenomics, recent is de belangrijkste Japanse beursindex met ongeveer 15% gedaald.

De doodsstrijd van Abenomics is begonnen: de Japanse lonen dalen in snel tempo. In maart werd een daling met 0,40% opgetekend ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het was overigens al de 22ste maand op rij dat de Japanse lonen daalden. Nochtans heeft premier Abe hogere lonen broodnodig om het deflatieprobleem op te lossen. Zonder hogere lonen kunnen de prijzen niet stijgen en is Abenomics gedoemd om te mislukken. De Nikkei heeft al geanticipeerd op het mislukken van Abenomics, recent is de belangrijkste Japanse beursindex met ongeveer 15% gedaald.