Het begin van het einde was nog vrij onschuldig, in het boek wordt het omschreven als de Bernanke Asset Bubble... Ben Bernanke heeft namelijk het financieel systeem vol fiat geld gepompt, in een poging om de economie van een totale instorting te behoeden. Dat lijkt te zijn gelukt, maar dan wel aan een hoge prijs.

De Amerikaanse centrale bank is krampachtig op zoek naar wat inflatie, maar heeft die tot dusver niet kunnen vinden door het printen van geld. Rickards interpreteert dit als een signaal dat onderligende de deflatie nog altijd de bovenhand gaat. Maar hier zal het fout lopen: geld printen om de deflatie te bestrijden zal uiteindelijk leiden tot verlies van vertrouwen in het financieel systeem.

Het begin van het einde was nog vrij onschuldig, in het boek wordt het omschreven als de Bernanke Asset Bubble... Ben Bernanke heeft namelijk het financieel systeem vol fiat geld gepompt, in een poging om de economie van een totale instorting te behoeden. Dat lijkt te zijn gelukt, maar dan wel aan een hoge prijs. De Amerikaanse centrale bank is krampachtig op zoek naar wat inflatie, maar heeft die tot dusver niet kunnen vinden door het printen van geld. Rickards interpreteert dit als een signaal dat onderligende de deflatie nog altijd de bovenhand gaat. Maar hier zal het fout lopen: geld printen om de deflatie te bestrijden zal uiteindelijk leiden tot verlies van vertrouwen in het financieel systeem.