Wolfgang Münchau van de Financial Times is van mening dat vooral de Cypriotische president herhaaldelijk in de fout is gegaan.

De eerste blunder was van Nicos Anastasiades was het om hulp vragen aan de Russen, in plaats van om samen te werken met de eurozone.

Deze keuze is vooral de Duitse kanselier Angela Merkel in het verkeerde keelgat geschoten, ze interpreteerde het als een vijandige beslissing.

Bovendien kreeg Anastasiades het deksel op de neus. Daarnaast communiceerde Cyprus gedurende drie dagen amper met Europa.

Tenslotte was er het voorstel om een solidariteitsfonds met van alles en nog wat op te richten. Ook dit schoot Angela Merkel in het verkeerde keelgat.

Wolfgang Münchau van de Financial Times is van mening dat vooral de Cypriotische president herhaaldelijk in de fout is gegaan. De eerste blunder was van Nicos Anastasiades was het om hulp vragen aan de Russen, in plaats van om samen te werken met de eurozone. Deze keuze is vooral de Duitse kanselier Angela Merkel in het verkeerde keelgat geschoten, ze interpreteerde het als een vijandige beslissing. Bovendien kreeg Anastasiades het deksel op de neus. Daarnaast communiceerde Cyprus gedurende drie dagen amper met Europa. Tenslotte was er het voorstel om een solidariteitsfonds met van alles en nog wat op te richten. Ook dit schoot Angela Merkel in het verkeerde keelgat.