Amper 14% vreest daarentegen een terugval. Nochtans lijken de gebeurtenissen in de groeilanden niet onopgemerkt voorbij te gaan.

Zo daalde het percentage beursoptimisten in de laatste week van januari, toen de onrust in de opkomende economieën de aandelenmarkten bij ons begon aan te tasten, naar 33%.

Dat bewijst nogmaals het kudde-effect op de financiële markten, waarbij stijgende beurskoersen meer beursbeleggers aantrekken, die echter even snel weer kunnen afhaken als de koersen de andere richting opgaan.

Als we naar het risicoprofiel van de Belgische belegger polsen, zegt 58% van de respondenten een belegging met een gemiddeld risico en een gemiddelde opbrengst te verkiezen.

30% van de beleggers denkt trouwens dat het nu een goed moment is om in niet al te risicovolle sectoren te beleggen. 23% ziet dat dan weer niet zitten.

Amper 14% vreest daarentegen een terugval. Nochtans lijken de gebeurtenissen in de groeilanden niet onopgemerkt voorbij te gaan. Zo daalde het percentage beursoptimisten in de laatste week van januari, toen de onrust in de opkomende economieën de aandelenmarkten bij ons begon aan te tasten, naar 33%. Dat bewijst nogmaals het kudde-effect op de financiële markten, waarbij stijgende beurskoersen meer beursbeleggers aantrekken, die echter even snel weer kunnen afhaken als de koersen de andere richting opgaan. Als we naar het risicoprofiel van de Belgische belegger polsen, zegt 58% van de respondenten een belegging met een gemiddeld risico en een gemiddelde opbrengst te verkiezen. 30% van de beleggers denkt trouwens dat het nu een goed moment is om in niet al te risicovolle sectoren te beleggen. 23% ziet dat dan weer niet zitten.