Herinner U dat voor de verzekeraars de crisis begon met de problemen op de Amerikaanse hypotheekmarkt. Vele Europese verzekeraars belegden hierop d.m.v. ABS-obligaties (Asset Backed Securities).

Eind september 2011 had ING nog 16 miljard euro ABS-sen in portefeuille, eind maart 2013 is deze blootstelling verder

teruggebracht tot 8 miljard euro (-50%). In dezelfde periode verhoogde de groep de posities in staatsobligaties van 49 tot

55 miljard euro.

Daarnaast rekent ING voor zijn financiering minder op de interbancaire markt en meer op consumentendeposito's.

Dit moet vermijden dat in tijden van verhoogde financiële stress (zoals in 2008) de financiering van de bank niet in het gevaar komt.

Deze twee trends verlagen het risicoprofiel van de Nederlandse verzekeraar en zouden in een gunstig beursklimaat tot een verdere stijging van de koers moeten leiden. Van Herck blijft koper van ING.

Herinner U dat voor de verzekeraars de crisis begon met de problemen op de Amerikaanse hypotheekmarkt. Vele Europese verzekeraars belegden hierop d.m.v. ABS-obligaties (Asset Backed Securities). Eind september 2011 had ING nog 16 miljard euro ABS-sen in portefeuille, eind maart 2013 is deze blootstelling verder teruggebracht tot 8 miljard euro (-50%). In dezelfde periode verhoogde de groep de posities in staatsobligaties van 49 tot 55 miljard euro. Daarnaast rekent ING voor zijn financiering minder op de interbancaire markt en meer op consumentendeposito's. Dit moet vermijden dat in tijden van verhoogde financiële stress (zoals in 2008) de financiering van de bank niet in het gevaar komt. Deze twee trends verlagen het risicoprofiel van de Nederlandse verzekeraar en zouden in een gunstig beursklimaat tot een verdere stijging van de koers moeten leiden. Van Herck blijft koper van ING.