Maar volgens een onderzoek uitgevoerd door een team journalisten van Bloomberg zou de Chinese munt niet onder- maar overgewaardeerd zijn ten opzichte van een mandje met munten waaronder natuurlijk ook de dollar. Er zou sprake zijn met een overwaardering van 20%.

Die overwaardering zou gek genoeg te maken hebben met de de-dollarisatie, het gegeven dat de wereld stilaan af wil van de dollar als wereldreservemunt. Voor de yuan is in die nieuwe constellatie een vooraanstaande plaats weggelegd en dat verklaart meteen ook de overwaardering van de Chinese munt.

Maar volgens een onderzoek uitgevoerd door een team journalisten van Bloomberg zou de Chinese munt niet onder- maar overgewaardeerd zijn ten opzichte van een mandje met munten waaronder natuurlijk ook de dollar. Er zou sprake zijn met een overwaardering van 20%. Die overwaardering zou gek genoeg te maken hebben met de de-dollarisatie, het gegeven dat de wereld stilaan af wil van de dollar als wereldreservemunt. Voor de yuan is in die nieuwe constellatie een vooraanstaande plaats weggelegd en dat verklaart meteen ook de overwaardering van de Chinese munt.