Alleen al in de maand januari steeg de verkoop met 15% t.o.v. januari 2013, volgens Arnaud Delaunay van Leleux voornamelijk als gevolg van een stijging met 45% in China.

Zoals vermeld in november vorig jaar heeft de ontwikkeling van de automarkt een dramatische verandering gekend in de

afgelopen jaren :

1/ Vandaag komt meer dan 80% van de groei in de automobielsector van de vraag uit de opkomende markten

(met name uit China waar de middenklasse meer naar de Westerse manier van leven opschuift).

2/ Sinds 2009 is China uitgegroeid tot de grootste automarkt ter wereld (voor de VSA).

3/ Tenslotte overschreed het aantal voertuigen die in de opkomende landen geassembleerd worden het aantal in de Westerse landen geassembleerde voertuigen.

Alleen al in de maand januari steeg de verkoop met 15% t.o.v. januari 2013, volgens Arnaud Delaunay van Leleux voornamelijk als gevolg van een stijging met 45% in China. Zoals vermeld in november vorig jaar heeft de ontwikkeling van de automarkt een dramatische verandering gekend in de afgelopen jaren : 1/ Vandaag komt meer dan 80% van de groei in de automobielsector van de vraag uit de opkomende markten (met name uit China waar de middenklasse meer naar de Westerse manier van leven opschuift). 2/ Sinds 2009 is China uitgegroeid tot de grootste automarkt ter wereld (voor de VSA). 3/ Tenslotte overschreed het aantal voertuigen die in de opkomende landen geassembleerd worden het aantal in de Westerse landen geassembleerde voertuigen.