De Chinese keizer heeft opnieuw geen kleren aan, wat in dit geval betekent dat de Chinese economie op los zand is gebouwd. Sanders spreekt, en hij staat in die mening zeker niet alleen, van een Ponzi-schema dat op het punt staat om als een kaartenhuis in elkaar te storten.

Het zogenaamde Chinese groeiwonder was alleen mogelijk door kredietverstrekking op grote schaal. Het uur van de afrekening is echter aangebroken en nu blijkt dat de aangegane schulden niet terugbetaald kunnen worden. Er kan voor China een moeilijke periode aanbreken en daar gaan we allemaal de gevolgen van ondervinden.

De Chinese keizer heeft opnieuw geen kleren aan, wat in dit geval betekent dat de Chinese economie op los zand is gebouwd. Sanders spreekt, en hij staat in die mening zeker niet alleen, van een Ponzi-schema dat op het punt staat om als een kaartenhuis in elkaar te storten. Het zogenaamde Chinese groeiwonder was alleen mogelijk door kredietverstrekking op grote schaal. Het uur van de afrekening is echter aangebroken en nu blijkt dat de aangegane schulden niet terugbetaald kunnen worden. Er kan voor China een moeilijke periode aanbreken en daar gaan we allemaal de gevolgen van ondervinden.