Voor Apple ligt de eerste steun op het 50-daags gemiddelde (rond $560), maar het 50% Fibonacci retracement-niveau op $500 lijkt waarschijnlijker als eerste koersdoel. Zelfs een terugval richting $450, in de buurt van het 200-daags gemiddelde, valt niet uit te sluiten op korte termijn, wat een daling van meer dan 20 procent impliceert!

Een vergelijkbaar dalingspotentieel ziet Nico Pantelis van Slim Beleggen tevens opduiken bij andere marktleiders zoals Google of Priceline. Het geeft aan dat de interne markt in snel tempo verslechtert en dit voorspelt weinig goeds voor het verdere verloop van de beurs in de komende periode. Pantelis verwacht in het beste scenario een hobbelachtig parcours. In het slechtste geval zit een algemene beursdaling van 15 procent op korte termijn in de pijplijn.

Het kan geen kwaad om wat winst van tafel te halen

Pantelis houdt dus vast aan ons advies dat hij sinds enkele weken hanteert: haal wat winsten binnen en bouw uw cashpositie op. Laat traditionele aandelen links liggen en positioneer u in de koopjes in de markt.

Onder de achterblijvers zitten de afgestrafte mijnaandelen, maar ook de gehate Chinese aandelen. Wat voorheen werkte, kan wel eens averechts werken, en andersom. Denk aan de boodschap van Apple, zo besluit Nico Pantelis.

Voor Apple ligt de eerste steun op het 50-daags gemiddelde (rond $560), maar het 50% Fibonacci retracement-niveau op $500 lijkt waarschijnlijker als eerste koersdoel. Zelfs een terugval richting $450, in de buurt van het 200-daags gemiddelde, valt niet uit te sluiten op korte termijn, wat een daling van meer dan 20 procent impliceert! Een vergelijkbaar dalingspotentieel ziet Nico Pantelis van Slim Beleggen tevens opduiken bij andere marktleiders zoals Google of Priceline. Het geeft aan dat de interne markt in snel tempo verslechtert en dit voorspelt weinig goeds voor het verdere verloop van de beurs in de komende periode. Pantelis verwacht in het beste scenario een hobbelachtig parcours. In het slechtste geval zit een algemene beursdaling van 15 procent op korte termijn in de pijplijn. Het kan geen kwaad om wat winst van tafel te halen Pantelis houdt dus vast aan ons advies dat hij sinds enkele weken hanteert: haal wat winsten binnen en bouw uw cashpositie op. Laat traditionele aandelen links liggen en positioneer u in de koopjes in de markt. Onder de achterblijvers zitten de afgestrafte mijnaandelen, maar ook de gehate Chinese aandelen. Wat voorheen werkte, kan wel eens averechts werken, en andersom. Denk aan de boodschap van Apple, zo besluit Nico Pantelis.