In de Verenigde Staten heeft de FED eigenlijk niets anders gedaan dan naar een economische stabilisatie gestreefd: de rente werd laag gehouden, de banken uit de wind gezet, probleemkredieten ingekocht en tenslotte mochten de geldpersen op volle toeren blijven draaien.

Volgens Taleb is er fundamenteel niets veranderd, hij vergelijkt de getroffen maatregelen met het bestrijden van uitgezaaide kanker met pijnstillers.

Er is helemaal niets opgelost in de Verenigde Staten en, bij uitbreiding, al evenmin in de eurozone. Blijkbaar verwacht iedereen dat de storm vanzelf zal overwaaien.

Die hoop is echter ijdel, want eigenlijk is de situatie alleen maar verergerd. De middenklasse dreigt te worden weggevaagd, in de Verenigde Staten nog meer dan in Europa. Van het overvloedig drukken van geld hebben alleen de bankiers geprofiteerd, die nog rijker zijn geworden.

De FED heeft twee grote fouten gemaakt volgens Taleb. De eerste fout was de oorlog in Irak, die veel meer heeft gekost dan aanvankelijk was gedacht.

De tweede was het geven van te veel macht aan de FED. Die heeft massaal geld in het systeem gepompt, waardoor de verborgen risico's in ons economisch systeem zich hebben opgestapeld. Uiteindelijk kan dit alles alleen maar slecht aflopen.

In de Verenigde Staten heeft de FED eigenlijk niets anders gedaan dan naar een economische stabilisatie gestreefd: de rente werd laag gehouden, de banken uit de wind gezet, probleemkredieten ingekocht en tenslotte mochten de geldpersen op volle toeren blijven draaien. Volgens Taleb is er fundamenteel niets veranderd, hij vergelijkt de getroffen maatregelen met het bestrijden van uitgezaaide kanker met pijnstillers. Er is helemaal niets opgelost in de Verenigde Staten en, bij uitbreiding, al evenmin in de eurozone. Blijkbaar verwacht iedereen dat de storm vanzelf zal overwaaien. Die hoop is echter ijdel, want eigenlijk is de situatie alleen maar verergerd. De middenklasse dreigt te worden weggevaagd, in de Verenigde Staten nog meer dan in Europa. Van het overvloedig drukken van geld hebben alleen de bankiers geprofiteerd, die nog rijker zijn geworden. De FED heeft twee grote fouten gemaakt volgens Taleb. De eerste fout was de oorlog in Irak, die veel meer heeft gekost dan aanvankelijk was gedacht. De tweede was het geven van te veel macht aan de FED. Die heeft massaal geld in het systeem gepompt, waardoor de verborgen risico's in ons economisch systeem zich hebben opgestapeld. Uiteindelijk kan dit alles alleen maar slecht aflopen.