Sinds enige tijd is Mutti de koosnaam van de huidige bondskanselier Angela Merkel. Met deze naam wordt al aangegeven hoe geliefd ze in Duitsland is.

Het zou dan ook heel vreemd zijn als zijn niet voor een derde termijn wordt gekozen. En dat ondanks dat veel van haar verkiezingsbeloftes niet zijn uitgevoerd.

Geen simpel belastingsysteem of grote veranderingen. Ze kan weliswaar wijzen op de daling van de werkloosheid. Sinds haar aantreden in 2005 is deze gedaald van boven de 11% naar nu onder de 6%. Tegelijkertijd liep de Europese werkloosheid op van 9% naar 12%.

Maar deze daling komt vooral op naam van haar voorganger Gerhard Schröder. Hij was het die de arbeidshervormingen doorvoerde. Maar de Duitse economie is niet alleen gegroeid door de arbeidshervormingen.

Sinds enige tijd is Mutti de koosnaam van de huidige bondskanselier Angela Merkel. Met deze naam wordt al aangegeven hoe geliefd ze in Duitsland is. Het zou dan ook heel vreemd zijn als zijn niet voor een derde termijn wordt gekozen. En dat ondanks dat veel van haar verkiezingsbeloftes niet zijn uitgevoerd. Geen simpel belastingsysteem of grote veranderingen. Ze kan weliswaar wijzen op de daling van de werkloosheid. Sinds haar aantreden in 2005 is deze gedaald van boven de 11% naar nu onder de 6%. Tegelijkertijd liep de Europese werkloosheid op van 9% naar 12%. Maar deze daling komt vooral op naam van haar voorganger Gerhard Schröder. Hij was het die de arbeidshervormingen doorvoerde. Maar de Duitse economie is niet alleen gegroeid door de arbeidshervormingen.