Rusland heeft namelijk al tegenmaatregelen genomen die een aantal Europese landen diep in het eigen vlees dreigen te snijden. Een aantal landen zijn dan ook al op bezoek naar de achterdeur om uit de anti-Poetin alliantie te stappen. Dat geldt onder andere voor Duitsland, Slowakije, Griekenland en de Tsjechische Republiek.

Dit viertal heeft in de afgelopen dagen aangedrongen op het stopzetten van de sancties die tegen Rusland aangekondigd werden. De Amerikaanse president Barack Obama heeft daar voorlopig geen oren naar, maar als puntje bij paaltje komt dreigt hij alleen te komen te staan met zijn anti-Poetin alliantie.

Rusland heeft namelijk al tegenmaatregelen genomen die een aantal Europese landen diep in het eigen vlees dreigen te snijden. Een aantal landen zijn dan ook al op bezoek naar de achterdeur om uit de anti-Poetin alliantie te stappen. Dat geldt onder andere voor Duitsland, Slowakije, Griekenland en de Tsjechische Republiek. Dit viertal heeft in de afgelopen dagen aangedrongen op het stopzetten van de sancties die tegen Rusland aangekondigd werden. De Amerikaanse president Barack Obama heeft daar voorlopig geen oren naar, maar als puntje bij paaltje komt dreigt hij alleen te komen te staan met zijn anti-Poetin alliantie.