De Amerikaanse schulden kunnen helemaal door het plafond vliegen, zo gelooft bekende hedge fund beheerder Jeffrey Gundlach. Een schuldenexplosie dreigt namelijk het gevolg te worden van een explosieve stijging van de kosten verbonden aan de gezondheidszorg.

De VS hebben namelijk de uitgaven voor gezondheidszorg min of meer verdubbeld, zonder dat dit zichtbare voordelen heeft opgeleverd. Bovendien komt in het kader van Obamacare een bijkomende rekening voor gezondheidszorgen af, waarbij vooral de jonge mensen met een bijkomende last opgezadeld dreigen te raken.

De Amerikaanse schulden kunnen helemaal door het plafond vliegen, zo gelooft bekende hedge fund beheerder Jeffrey Gundlach. Een schuldenexplosie dreigt namelijk het gevolg te worden van een explosieve stijging van de kosten verbonden aan de gezondheidszorg. De VS hebben namelijk de uitgaven voor gezondheidszorg min of meer verdubbeld, zonder dat dit zichtbare voordelen heeft opgeleverd. Bovendien komt in het kader van Obamacare een bijkomende rekening voor gezondheidszorgen af, waarbij vooral de jonge mensen met een bijkomende last opgezadeld dreigen te raken.