Een groei van het BBP met 1,60% wordt door Nigel Gault als 'zeer zwak' ervaren. Bovendien is het volgens hem bijzonder verontrustend dat de slinger weer de verkeerde richting aan het uitgaan is.

Naarmate 2010 vordert, vertraagt de groei meer en meer. Vooral de opbouw van de voorraden - de sterkhouder van de eerste fase van de opleving - en de export zijn volgens Nigel Gault de zwakke punten van het huidige economisch herstel.

Het positieve punt waren de consumentenbestedingen, maar ook die dreigen stil te vallen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de terugval op de vastgoedmarkt.

Nigel Gault is van mening dat de VS-economie tijdens het derde kwartaal verder gaat stilvallen. De econoom is van mening dat de regering nu de voorkeur moet geven aan groei boven het afbouwen van de overheidstekorten.

Een groei van het BBP met 1,60% wordt door Nigel Gault als 'zeer zwak' ervaren. Bovendien is het volgens hem bijzonder verontrustend dat de slinger weer de verkeerde richting aan het uitgaan is. Naarmate 2010 vordert, vertraagt de groei meer en meer. Vooral de opbouw van de voorraden - de sterkhouder van de eerste fase van de opleving - en de export zijn volgens Nigel Gault de zwakke punten van het huidige economisch herstel. Het positieve punt waren de consumentenbestedingen, maar ook die dreigen stil te vallen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de terugval op de vastgoedmarkt. Nigel Gault is van mening dat de VS-economie tijdens het derde kwartaal verder gaat stilvallen. De econoom is van mening dat de regering nu de voorkeur moet geven aan groei boven het afbouwen van de overheidstekorten.