Opvallend is dat de koers van Facebook weer aantrekt, voor een aandeel van sociale netwerkensite moet nu weer meer dan 32 dollar worden betaald. Dat is uiteraard nog altijd minder dan de introductieprijs van 38 dollar, maar de verkoopdruk is toch alleszins al weggevallen.

Stiglitz stelt vast dat Amerikaanse droom een mythe is geworden

De Verenigde Staten werden ooit beschouwd als het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar zijn dat niet langer. Het politiek systeem is momenteel zo ingericht dat de rijken bevoordeeld worden ten koste van de armen, zo stelt Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz.

Stiglitz stelt vast dat de Amerikaanse droom een mythe is geworden. De Verenigde Staten hebben hard gewerkt om de inwoners van het land kansen te scheppen, maar die kansen zijn niet langer voor iederen beschikbaar. De ongelijkheid neemt nog altijd toe.

Die ongelijkheid bevindt zich op het hoogste niveau in bijna een eeuw en de kloof tussen de middenklasse en de superrijken neemt alsnog toe.

De levenskansen van kinderen zijn momenteel meer afhankelijk van de inkomsten van de ouders dan in Europa of in andere geïndustrialiseerde landen.

Opvallend is dat de koers van Facebook weer aantrekt, voor een aandeel van sociale netwerkensite moet nu weer meer dan 32 dollar worden betaald. Dat is uiteraard nog altijd minder dan de introductieprijs van 38 dollar, maar de verkoopdruk is toch alleszins al weggevallen.Stiglitz stelt vast dat Amerikaanse droom een mythe is geworden De Verenigde Staten werden ooit beschouwd als het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar zijn dat niet langer. Het politiek systeem is momenteel zo ingericht dat de rijken bevoordeeld worden ten koste van de armen, zo stelt Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz. Stiglitz stelt vast dat de Amerikaanse droom een mythe is geworden. De Verenigde Staten hebben hard gewerkt om de inwoners van het land kansen te scheppen, maar die kansen zijn niet langer voor iederen beschikbaar. De ongelijkheid neemt nog altijd toe. Die ongelijkheid bevindt zich op het hoogste niveau in bijna een eeuw en de kloof tussen de middenklasse en de superrijken neemt alsnog toe. De levenskansen van kinderen zijn momenteel meer afhankelijk van de inkomsten van de ouders dan in Europa of in andere geïndustrialiseerde landen.