De 15 beste landen om een zaak op te starten

De 15 beste landen om een zaak op te starten
© Reuters

Forbes heeft de beste landen om een zaak op te richten in een lijstje gegoten. De zakensite houdt daarbij rekeningen met elf verschillende factoren waaronder innovatie, belastingdruk, technologie en corruptie. De site heeft 146 landen onder de loep genomen.

15. Ijsland © iStock

Ijsland heeft een bbp van 14,6 miljard euro en staat behoorlijk hoog aangeschreven in de innovatierangschikking.

14. Slovenië © iStock

Een sterke prijsstabiliteit creeërt een aantrekkelijke investeringsklimaat in Slovenië. Het land neemt de 23ste plaats in in innovatieranking van Forbes.

13. Het Verenigd Koninkrijk © iStock

Het Verenigd Koninkrijk scoort in het bijzonder goed op vlak van innovatie. De staat moet op dat vlak maar 11 landen laten voorgaan. Daarenboven heeft het Verenigd Koninkrijk een bbp van 2.521 miljard dollar.

12. België © iStock

België moet één plaats afstaan aan het Verenigd Koninkrijk wat innovatie betreft, maar scoort wel veel beter op vlak van monetaire vrijheid. Waar het VK het op dat vlak tevreden moet zijn met de 98ste plaats, vult ons land de 34ste plek in.

11. Nederland © iStock

Onze noorderburen steken zowel ons land als het Verenigd Koninkrijk de loef af op vlak van innovatie en monetaire vrijheid. Nederlands staat op de achtste plek in de innovatierangschikking van Forbes.

10. Finland © iStock

Finland is de koploper op vlak van innovatie en laat alle andere landen in die rangschikking achter zich.

9. Zwitserland © iStock

Zwitserland mag dan misschien wel het duurste land ter wereld zijn, toch is het een interessant land om een zaak op te starten. Zwitserland scoort goed op vlak van innovatie en monetaire vrijheid.

8. Singapore © iStockphoto

Singapore is een interessant land om een zaak op te richten mede dankzij de gunstige belastingtarieven. Het land staat nummer 5 in die rangschikking.

7. Noorwegen © Stock Photo

Opstarters kunnen in Noorwegen genieten van behoorlijk gunstige belastingtarieven. Daarnaast scoort het land ook goed op vlak van innovatie.

6. Canada © iStock

Canada is het eerste land buiten Europa die zijn opwachting maakt in de lijst van Forbes. Het land heeft de mooie positie vooral te danken aan de gunstige belastingtarieven.

5. Zweden © iStock

Zweden haalt goede punten op vlak van innovatie en monetaire vrijheid. Het land neemt respectievelijk de zevende en achtste plek in.

4. Ierland © iStock

Ondernemers in Ierland genieten van een favorabel belastingtarief. Maar vijf landen doen het beter.

3. Nieuw-Zeeland © iStock

Nieuw-Zeeland pakt de bronzen medaille. Ondernemers kunnen er rekenen op een sterke prijsstabiliteit. Slechts één land doet het op dat vlak beter.

2. Hong Kong © Thinkstock

Hong Kong behoort tot de top 5 van de de landen met de laagste belastingtarieven voor ondernemers. Daarnaast onderneemt de overheid weinig micro-economische maatregelen. Dat komt de prijsstabiliteit ten goede.

1. Denemarken © iStock

Denemarken eindigt in alle elf categoriën die Forbes hanteert in de top 25. Ondernemers kunnen in het land een beroep doen op een flexibele arbeidsmarkt.