De agenda vermeldt wel de naam van enkele kleinere Canadese mijnaandelen die komen rapporteren. Veel aandacht gaat momenteel uit naar het technisch beeld op de financiële markten.

Met name de Duitse aandelen en bunds geven signalen die tot voorzichtigheid stemmen. De bund future is medio september met een 'dead cross' geconfronteerd via een daling van het 20-daags koersgemiddelde onder het 120-daags koersgemiddelde.

Op basis hiervan is de verkoopdruk per saldo toegenomen, waardoor het herstel als 'bear flag' de boeken in kan gaan.

Tegelijkertijd is de DAX-index verzwakt, waardoor in relatieve zin de bund future een aantrekkelijker alternatief bleek te zijn. Eerdaags valt een 'golden cross' te verwachten. Een goede reden volgens Theodoor Gilissen Bankiers om niet te snel conclusies te trekken.

De agenda vermeldt wel de naam van enkele kleinere Canadese mijnaandelen die komen rapporteren. Veel aandacht gaat momenteel uit naar het technisch beeld op de financiële markten.Met name de Duitse aandelen en bunds geven signalen die tot voorzichtigheid stemmen. De bund future is medio september met een 'dead cross' geconfronteerd via een daling van het 20-daags koersgemiddelde onder het 120-daags koersgemiddelde.Op basis hiervan is de verkoopdruk per saldo toegenomen, waardoor het herstel als 'bear flag' de boeken in kan gaan. Tegelijkertijd is de DAX-index verzwakt, waardoor in relatieve zin de bund future een aantrekkelijker alternatief bleek te zijn. Eerdaags valt een 'golden cross' te verwachten. Een goede reden volgens Theodoor Gilissen Bankiers om niet te snel conclusies te trekken.