Beleggers durven steeds meer risico te nemen nu de eurocrisis zich niet heeft geopenbaard. De groei van de bedrijfswinsten zal meer dan gemiddeld zijn door kostenbeheersing. Barclays gaat uit van gemiddeld 12% groei zeker door een aantrekkende Europese economie.

Ook wijzen ze op de Amerikaanse belegger. Nog altijd zijn zij per saldo kopers van Europese aandelen. Op korte termijn ziet men wel risico's. De positieve stemming onder de beleggers op dit moment is er een van. Maar, zo betogen de analisten van Barclays, beleggers moeten dan hun posities in Europese aandelen eerder uitbreiden dan verkleinen.

Het valt niet te verwachten dat de strategen van andere banken ook met dergelijke analyses de komende weken komen. En dat gegeven alleen al kan ervoor zorgen dat de Europese aandelenmarkten de komende tijd positief zullen blijven.

Beleggers durven steeds meer risico te nemen nu de eurocrisis zich niet heeft geopenbaard. De groei van de bedrijfswinsten zal meer dan gemiddeld zijn door kostenbeheersing. Barclays gaat uit van gemiddeld 12% groei zeker door een aantrekkende Europese economie. Ook wijzen ze op de Amerikaanse belegger. Nog altijd zijn zij per saldo kopers van Europese aandelen. Op korte termijn ziet men wel risico's. De positieve stemming onder de beleggers op dit moment is er een van. Maar, zo betogen de analisten van Barclays, beleggers moeten dan hun posities in Europese aandelen eerder uitbreiden dan verkleinen. Het valt niet te verwachten dat de strategen van andere banken ook met dergelijke analyses de komende weken komen. En dat gegeven alleen al kan ervoor zorgen dat de Europese aandelenmarkten de komende tijd positief zullen blijven.