Vooral op de Europese beurzen daalden de koersen fors, met verliezen van 7% voor de Duitse DAX en bijna 6% voor de Franse CAC-40.

In de Verenigde Staten bleven de koersverliezen beperkt tot 1,5 à 3%, ondanks het besluit van Standard & Poor's om de kredietstatus van de Amerikaanse langlopende schuld te verlagen van AAA tot AA+.

Het gerucht dat ook Frankrijk zijn AAA-status zou verliezen ging onder deze slechte beursomstandigheden als een extra grote schok door de markten. Hierbij moesten vooral de koersen van financiële instellingen het ontgelden.

Mede daardoor nam de spanning op de interbancaire geldmarkten verder toe omdat banken terughoudender worden om elkaar kredieten te verstrekken.

Vooral op de Europese beurzen daalden de koersen fors, met verliezen van 7% voor de Duitse DAX en bijna 6% voor de Franse CAC-40. In de Verenigde Staten bleven de koersverliezen beperkt tot 1,5 à 3%, ondanks het besluit van Standard & Poor's om de kredietstatus van de Amerikaanse langlopende schuld te verlagen van AAA tot AA+. Het gerucht dat ook Frankrijk zijn AAA-status zou verliezen ging onder deze slechte beursomstandigheden als een extra grote schok door de markten. Hierbij moesten vooral de koersen van financiële instellingen het ontgelden. Mede daardoor nam de spanning op de interbancaire geldmarkten verder toe omdat banken terughoudender worden om elkaar kredieten te verstrekken.