De DAX-index bereikte in mei een nieuw record en de verwachting is dat de graadmeter goed gepositioneerd is om verder te stijgen.

Matthias Born, fondsbeheerder van het Allianz German Equity Fund:

"Toen de DAX-index in de jaren tachtig werd ingesteld waren de financiële, automobiel en chemische sector overheersend. Vandaag de dag zijn de technologie en gezondheidszorg de zwaargewichten. De Duitse arbeidsmarkt is nog altijd robuust wat de binnenlandse vraag zal blijven ondersteunen. De Duitse exportbedrijven kunnen profiteren van de verbeterende economische situatie in de VS en de Aziatische groeilanden."

De DAX-index bereikte in mei een nieuw record en de verwachting is dat de graadmeter goed gepositioneerd is om verder te stijgen. Matthias Born, fondsbeheerder van het Allianz German Equity Fund: "Toen de DAX-index in de jaren tachtig werd ingesteld waren de financiële, automobiel en chemische sector overheersend. Vandaag de dag zijn de technologie en gezondheidszorg de zwaargewichten. De Duitse arbeidsmarkt is nog altijd robuust wat de binnenlandse vraag zal blijven ondersteunen. De Duitse exportbedrijven kunnen profiteren van de verbeterende economische situatie in de VS en de Aziatische groeilanden."