David Resler (Nomura Securities): "De Amerikaanse economie gaat verder afkoelen in het derde kwartaal, daar bestaat weinig twijfel over. We slagen er maar niet in om de economische groei in een hogere versnelling te krijgen en dat belooft niet veel goeds."

Een cruciale factor in het plaatje blijft de tewerkstelling, die maar niet wil groeien. Resler: "Dat betekent dat de consumenten erg voorzichtig gaan blijven wat hun consumptiepatroon betreft. Vooral duurdere aankopen zullen op de lange baan worden geschoven. In de afgelopen drie maanden werd de groei onder andere gestimuleerd door een opbouw van de voorraden, door de bouw en door overheidsinvesteringen. Deze drie factoren kunnen echter niet blijven ondersteunend werken. Ik verwacht voor het derde kwartaal een groei van het BBP met nog slechts 1,70%."

David Resler (Nomura Securities): "De Amerikaanse economie gaat verder afkoelen in het derde kwartaal, daar bestaat weinig twijfel over. We slagen er maar niet in om de economische groei in een hogere versnelling te krijgen en dat belooft niet veel goeds." Een cruciale factor in het plaatje blijft de tewerkstelling, die maar niet wil groeien. Resler: "Dat betekent dat de consumenten erg voorzichtig gaan blijven wat hun consumptiepatroon betreft. Vooral duurdere aankopen zullen op de lange baan worden geschoven. In de afgelopen drie maanden werd de groei onder andere gestimuleerd door een opbouw van de voorraden, door de bouw en door overheidsinvesteringen. Deze drie factoren kunnen echter niet blijven ondersteunend werken. Ik verwacht voor het derde kwartaal een groei van het BBP met nog slechts 1,70%."