Mario Draghi verklaarde afgelopen vrijdag dat de Europese Centrale Bank klaar staat om meer onconventionele maatregelen te nemen indien de situatie rond de inflatie in de eurozone verder zou verslechteren. Sommige landen zouden daar al hun steun voor toegezegd hebben.

Hoewel de tot dus getroffen maatregelen volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Asset Management niet zo ver gaan als de Quantative Easing die door de Amerikaanse en Japanse centrale banken werd aangekondigd, gaan zo toch al een heel stuk in die richting. Bovendien stelde Draghi bijkomende maatregelen in het vooruitzicht.

Mario Draghi verklaarde afgelopen vrijdag dat de Europese Centrale Bank klaar staat om meer onconventionele maatregelen te nemen indien de situatie rond de inflatie in de eurozone verder zou verslechteren. Sommige landen zouden daar al hun steun voor toegezegd hebben. Hoewel de tot dus getroffen maatregelen volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Asset Management niet zo ver gaan als de Quantative Easing die door de Amerikaanse en Japanse centrale banken werd aangekondigd, gaan zo toch al een heel stuk in die richting. Bovendien stelde Draghi bijkomende maatregelen in het vooruitzicht.