De lat wordt hoogggelegd, de Britse premier wil nog dit jaar de ruggengraat van de grote banken breken. Hij viseert daarmee op de eerste plaats de 'too big to fail' banken. Op de onderhandelingen over de situatie in de bankensector zou op verschillende belangrijke punten al een doorbraak zijn bereikt.

Zo zou er al beslist zijn in welke mate de banken in staat moeten zijn om verliezen op te vangen. Ook met betrekking tot openstaande derivatenposities zijn al afspraken gemaakt. De bedoeling is om te voorkomen dat de belastingbetaler in de toekomst nog moet opdraaien voor de redding van de banken.

De lat wordt hoogggelegd, de Britse premier wil nog dit jaar de ruggengraat van de grote banken breken. Hij viseert daarmee op de eerste plaats de 'too big to fail' banken. Op de onderhandelingen over de situatie in de bankensector zou op verschillende belangrijke punten al een doorbraak zijn bereikt. Zo zou er al beslist zijn in welke mate de banken in staat moeten zijn om verliezen op te vangen. Ook met betrekking tot openstaande derivatenposities zijn al afspraken gemaakt. De bedoeling is om te voorkomen dat de belastingbetaler in de toekomst nog moet opdraaien voor de redding van de banken.