De Britse premier David Cameron is het schandaaltje in de bankensector meer dan beu. Hij heeft zijn minister van Financiën George Osborne daarom opdracht gegeven nieuwe wetten op te stellen die moeten voorkomen dat de banken zich blijven misdragen.

Osborne dreigt er mee banken die zich niet aan de regels houden te ontmantelen, wat wil zeggen dat de retailtak zou worden gescheiden van het investment bankieren.

Antony Jenkins, de topman van Barclays, heeft in ieder afgezien van zijn bonus. Vraag is nu of Antonio Horta-Osorio, chief executive van Lloyds Banking Group, hetzelfde zal doen.

De Britse premier David Cameron is het schandaaltje in de bankensector meer dan beu. Hij heeft zijn minister van Financiën George Osborne daarom opdracht gegeven nieuwe wetten op te stellen die moeten voorkomen dat de banken zich blijven misdragen. Osborne dreigt er mee banken die zich niet aan de regels houden te ontmantelen, wat wil zeggen dat de retailtak zou worden gescheiden van het investment bankieren. Antony Jenkins, de topman van Barclays, heeft in ieder afgezien van zijn bonus. Vraag is nu of Antonio Horta-Osorio, chief executive van Lloyds Banking Group, hetzelfde zal doen.