David Cameron mag in zijn vuistje lachen, want de werkloosheidsgraad staat nu bijna anderhalf procent lager dan anderhalf jaar geleden. Zelfs de meest pessimistisch ingestelde leden van het Monetary Policy Committee (MPC) moeten nu toegeven dat de tijd rijp is om de rente te verhogen.

De kansen worden elke week groter dat de rente nog dit jaar zal opgetrokken worden. Volgens Juvyns is de kans groot dat de rente in november zal verhoogd worden. Wanneer dat niet gebeurt, zal het ergens in het begin van 2015 gebeuren. Bank of England gouverneur Mark Carney lijkt er meer en meer van overtuigd te zijn dat een rentevoordeel in de huidige omstandigheden alleen maar voordelen te bieden heeft.

David Cameron mag in zijn vuistje lachen, want de werkloosheidsgraad staat nu bijna anderhalf procent lager dan anderhalf jaar geleden. Zelfs de meest pessimistisch ingestelde leden van het Monetary Policy Committee (MPC) moeten nu toegeven dat de tijd rijp is om de rente te verhogen. De kansen worden elke week groter dat de rente nog dit jaar zal opgetrokken worden. Volgens Juvyns is de kans groot dat de rente in november zal verhoogd worden. Wanneer dat niet gebeurt, zal het ergens in het begin van 2015 gebeuren. Bank of England gouverneur Mark Carney lijkt er meer en meer van overtuigd te zijn dat een rentevoordeel in de huidige omstandigheden alleen maar voordelen te bieden heeft.