De beslissing van de Europese Centrale Bank om de basisrente met een kwart punt te verlagen tot nog 50 basispunten moet worden bekeken tegen de achtergrond van de economische situatie. De data in de eurozone ontgoochelden zwaar in de afgelopen maanden.

De "flash" PMI's voor april gaven weinig hoop op verbetering voor de Eurozone als geheel. De composite index voor de Eurozone stond in april op 46,50, wat volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas het gemiddelde niveau was tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar.

De beslissing van de Europese Centrale Bank om de basisrente met een kwart punt te verlagen tot nog 50 basispunten moet worden bekeken tegen de achtergrond van de economische situatie. De data in de eurozone ontgoochelden zwaar in de afgelopen maanden. De "flash" PMI's voor april gaven weinig hoop op verbetering voor de Eurozone als geheel. De composite index voor de Eurozone stond in april op 46,50, wat volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas het gemiddelde niveau was tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar.