Hoewel de financiële voorwaarden van de overeenkomst niet bekend zijn gemaakt, zien we weinig redenen om de door ons geschatte waarde voor het aandeel te veranderen.

Deze waarde staat nu op EUR 54 voor de lokale aandelen en op USD 14 voor de in Amerika genoteerde aandelen.

In de ogen van ABN Amro zal de markt voor yoghurt, (die inspeelt op twee consumententrends: gezondheid en welzijn, gecombineerd met gemak) bovenmaats blijven groeien in de komende tijd.

Deze deal bezorgt Danone een uniek product (yoghurt met crunch topping) om aan klanten aan te bieden.

Danone heeft een leidende positie in de markt voor verse zuivelproducten, maar staat op een tweede plaats in het in de Verenigde Staten snel groeiende segment van Griekse yoghurt. Danone heeft in Zuid-Europa last van zwakke consumptie.

Dit is met name het geval in Spanje, waar de verkopen zijn verslechterd dankzij de toenemende populariteit van huismerken. ABN Amro heeft nog steeds een neutraal advies.

Hoewel de financiële voorwaarden van de overeenkomst niet bekend zijn gemaakt, zien we weinig redenen om de door ons geschatte waarde voor het aandeel te veranderen. Deze waarde staat nu op EUR 54 voor de lokale aandelen en op USD 14 voor de in Amerika genoteerde aandelen. In de ogen van ABN Amro zal de markt voor yoghurt, (die inspeelt op twee consumententrends: gezondheid en welzijn, gecombineerd met gemak) bovenmaats blijven groeien in de komende tijd. Deze deal bezorgt Danone een uniek product (yoghurt met crunch topping) om aan klanten aan te bieden. Danone heeft een leidende positie in de markt voor verse zuivelproducten, maar staat op een tweede plaats in het in de Verenigde Staten snel groeiende segment van Griekse yoghurt. Danone heeft in Zuid-Europa last van zwakke consumptie. Dit is met name het geval in Spanje, waar de verkopen zijn verslechterd dankzij de toenemende populariteit van huismerken. ABN Amro heeft nog steeds een neutraal advies.