Deze trend bestaat erin aandelen uit vnl. Italië en Spanje te kopen. Een afgeleid effect hiervan is dat de bankaandelen hier ook van profiteren.

Want beleggers gaan ervan uit dat het ergste economische leed in de eurozone achter de rug is en dat activa die daaronder het meeste leden (Spaanse, Italiaanse aandelen en banken) nu volop mogen gekocht worden. Of deze trend duurzaam dan wel tijdelijk is, moet nog blijken.

Andere kant van de medaille is dat aandelen die eerder tot het defensieve kamp gerekend worden (zoals de voedings- en

drankaandelen) door beleggers gemeden worden.

Want deze aandelen hebben vaak een belangrijke focus op de

groeilanden liggen (wat betekent dat ze er sterk geïnvesteerd hebben en er een belangrijk deel van hun omzet en winst

realiseren) en beleggers zijn in 2013 gedesillusionneerd uit de groeilanden vertrokken.

Hun exodus uit de groeilanden zorgde alvast voor een sterke daling van de munten van de groeilanden. Dit had een onmiddellijk effect op de resultaten van bv. Danone omdat de resulaten uit de groeilanden in euro in de resulatenrekening opduiken.

Kortom, een mix van beleggersdesinteresse en tegenvallende resultaten verklaren de recente koersval van Danone. Wie

echter twijfels heeft over de duurzaamheid van de recente beurshausse, kan van de koerscorrectie in Danone gebruik

maken om zich wat defensiever te positioneren. Van Herck heeft een advies opbouwen voor Danone.

Deze trend bestaat erin aandelen uit vnl. Italië en Spanje te kopen. Een afgeleid effect hiervan is dat de bankaandelen hier ook van profiteren. Want beleggers gaan ervan uit dat het ergste economische leed in de eurozone achter de rug is en dat activa die daaronder het meeste leden (Spaanse, Italiaanse aandelen en banken) nu volop mogen gekocht worden. Of deze trend duurzaam dan wel tijdelijk is, moet nog blijken. Andere kant van de medaille is dat aandelen die eerder tot het defensieve kamp gerekend worden (zoals de voedings- en drankaandelen) door beleggers gemeden worden. Want deze aandelen hebben vaak een belangrijke focus op de groeilanden liggen (wat betekent dat ze er sterk geïnvesteerd hebben en er een belangrijk deel van hun omzet en winst realiseren) en beleggers zijn in 2013 gedesillusionneerd uit de groeilanden vertrokken. Hun exodus uit de groeilanden zorgde alvast voor een sterke daling van de munten van de groeilanden. Dit had een onmiddellijk effect op de resultaten van bv. Danone omdat de resulaten uit de groeilanden in euro in de resulatenrekening opduiken. Kortom, een mix van beleggersdesinteresse en tegenvallende resultaten verklaren de recente koersval van Danone. Wie echter twijfels heeft over de duurzaamheid van de recente beurshausse, kan van de koerscorrectie in Danone gebruik maken om zich wat defensiever te positioneren. Van Herck heeft een advies opbouwen voor Danone.