In plaats van huidige wisselkoersen rekent het bestuur van Danone met constante wisselkoersen. En aangezien er een negatief wisselkoerseffect wordt voorzien, komt de groei daarmee maar rond de 3% a 4% uit.

ABN Amro verwacht dat het aandeel op korte termijn rond hetzelfde niveau zal blijven manoeuvreren, maar ziet over een langere periode toch opwaartse koerspotentie.

De reden dat Danone van de aanbevelingslijst wordt gehaald is de onzekerheid over het herstel van het zuivelonderdeel. Dit onderdeel heeft onder andere te lijden van de recente schandalen met babyvoeding in China.

Overigens waren de vierdekwartaalresultaten van Danone beter dan verwacht. Het aandeel blijft koopwaardig.

In plaats van huidige wisselkoersen rekent het bestuur van Danone met constante wisselkoersen. En aangezien er een negatief wisselkoerseffect wordt voorzien, komt de groei daarmee maar rond de 3% a 4% uit. ABN Amro verwacht dat het aandeel op korte termijn rond hetzelfde niveau zal blijven manoeuvreren, maar ziet over een langere periode toch opwaartse koerspotentie. De reden dat Danone van de aanbevelingslijst wordt gehaald is de onzekerheid over het herstel van het zuivelonderdeel. Dit onderdeel heeft onder andere te lijden van de recente schandalen met babyvoeding in China. Overigens waren de vierdekwartaalresultaten van Danone beter dan verwacht. Het aandeel blijft koopwaardig.