Die stelden namelijk miljarden dollars beschikbaar voor de redding van de financiële sector, dit in het kader van het zogenaamde TARP-programma.

Inmiddels heeft de U.S. Treasury het laatste belang in AIG verkocht, de verzekeraar die in 2008 tijdens de crisis in het oog van de storm stond. De belastingbetalers mogen tevreden zijn, ze zijn volledig terugbetaald en de crisis heeft hen dus geen dollar gekocht.

Meer zelfs, de Amerikaanse schatkist mag een nettowinst van 22 miljard dollar opstrijken. Paulson, Bernanke en Geithner mogen dan worden bedankt voor het oplossen van de crisis, samen hebben ze destijds aangereikt wat achteraf de juiste oplossing bleek te zijn.

Die stelden namelijk miljarden dollars beschikbaar voor de redding van de financiële sector, dit in het kader van het zogenaamde TARP-programma. Inmiddels heeft de U.S. Treasury het laatste belang in AIG verkocht, de verzekeraar die in 2008 tijdens de crisis in het oog van de storm stond. De belastingbetalers mogen tevreden zijn, ze zijn volledig terugbetaald en de crisis heeft hen dus geen dollar gekocht. Meer zelfs, de Amerikaanse schatkist mag een nettowinst van 22 miljard dollar opstrijken. Paulson, Bernanke en Geithner mogen dan worden bedankt voor het oplossen van de crisis, samen hebben ze destijds aangereikt wat achteraf de juiste oplossing bleek te zijn.