Daniel Arbess, beheerder bij hedge fund Perella Weinberg Partners Xerion): ,Goud is een "one-trick pony", ik geef de voorkeur aan de industriële grondstoffen. Goud wordt namelijk alleen maar om monetaire redenen gekocht.'

Volgens Arbess zijn goud en zilver in de afgelopen jaren alleen maar gestegen omdat ze werden gekocht door hedge funds en andere speculatief ingestelde beleggers: 'Het is moeilijk om de echte waarde van goud te bepalen en dat zal altijd ook zo blijven. De goudprijs wordt alleen bepaald op basis van vraag en aanbod van de kant van de beleggers, andere factoren spelen geen rol. Ik wil wel goud en zilver in portefeuille spelen, maar met het duidelijk besef dat deze edelmetalen overkocht kunnen raken."

Daniel Arbess, beheerder bij hedge fund Perella Weinberg Partners Xerion): ,Goud is een "one-trick pony", ik geef de voorkeur aan de industriële grondstoffen. Goud wordt namelijk alleen maar om monetaire redenen gekocht.' Volgens Arbess zijn goud en zilver in de afgelopen jaren alleen maar gestegen omdat ze werden gekocht door hedge funds en andere speculatief ingestelde beleggers: 'Het is moeilijk om de echte waarde van goud te bepalen en dat zal altijd ook zo blijven. De goudprijs wordt alleen bepaald op basis van vraag en aanbod van de kant van de beleggers, andere factoren spelen geen rol. Ik wil wel goud en zilver in portefeuille spelen, maar met het duidelijk besef dat deze edelmetalen overkocht kunnen raken."