Daardoor zal het voor beleggers een uitdaging zijn om manieren te vinden om hun inkomensstroom te behouden en te versterken.

Dan Ivascyn (PIMCO): "De recente volatiliteit heeft de prijs van het afdekken van staartrisico's (de zogenoemde tail risks) omhoog gedreven, waardoor veel beleggers zich afvragen of dit een goede tijd is om staartrisicoinstrumenten te kopen. Niet alle soorten van afdekking zijn gelijkwaardig in waarde gestegen, waardoor beleggers de mogelijkheid hebben om de kosten van hun afdekkingen te verminderen door zowel directe als indirect afdekkingen te overwegen. Het afdekken van staartrisico's stelt bepaalde beleggers in staat om een allocatie in risicovolle activa te behouden, terwijl ze die positie anders wellicht te riskant zouden vinden. Bovendien kan het helpen bij het stabiliseren van portefeuilles op een mark-to-market-basis. Afhankelijk van risicotoleranties en marktopinies kunnen beleggers beslissen om ofwel nu te beginnen met het implementeren van afdekinstrumenten, ofwel de staartrisicostrategie geleidelijk in te voeren, ofwel de infrastructuur nu te plaatsen en de uitvoering uit te stellen tot marktomstandigheden verbeteren."

Daardoor zal het voor beleggers een uitdaging zijn om manieren te vinden om hun inkomensstroom te behouden en te versterken. Dan Ivascyn (PIMCO): "De recente volatiliteit heeft de prijs van het afdekken van staartrisico's (de zogenoemde tail risks) omhoog gedreven, waardoor veel beleggers zich afvragen of dit een goede tijd is om staartrisicoinstrumenten te kopen. Niet alle soorten van afdekking zijn gelijkwaardig in waarde gestegen, waardoor beleggers de mogelijkheid hebben om de kosten van hun afdekkingen te verminderen door zowel directe als indirect afdekkingen te overwegen. Het afdekken van staartrisico's stelt bepaalde beleggers in staat om een allocatie in risicovolle activa te behouden, terwijl ze die positie anders wellicht te riskant zouden vinden. Bovendien kan het helpen bij het stabiliseren van portefeuilles op een mark-to-market-basis. Afhankelijk van risicotoleranties en marktopinies kunnen beleggers beslissen om ofwel nu te beginnen met het implementeren van afdekinstrumenten, ofwel de staartrisicostrategie geleidelijk in te voeren, ofwel de infrastructuur nu te plaatsen en de uitvoering uit te stellen tot marktomstandigheden verbeteren."