Wat kunnen we hieruit afleiden? Op de eerste plaats dat de beleggers de kans kleiner inschatten dat Portugal op korte termijn failliet zal gaan.

Het was overigens al de negende dag op rij dat de rendementen op Portugese staatsobligaties een dalende trend vertoonden. Het rendement op de 2-jarige daalde gisteren met 123 basispunten met 9,33%, dat op de 10-jarige met 76 basispunten tot 11,46%. Laatstgenoemd niveau was het laagste sinds 24 november.

Grote volatiliteit bij Portugese staatsobligaties

Peter Chatwell, fixed-income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, wees er op dat het pessimisme omtrent de toekomst van Portugal tot voor kort hoge toppen scheerde. Sommige beleggers zagen een koopkans weggelegd en doken in de markt. Als gevolg daarvan kwam een opwaartse beweging op gang.

De grote volatiliteit bij Portugese staatsobligaties was anderzijds opvallend, deze volatiliteit was de hoogste van alle landen die deel uitmaken van de eurozone. Op de tweede plaats kwam Ierland, dat het bericht ontving dat een Chinees beleggingsfonds waarschijnlijk Iers overheidspapier in portefeuille gaat nemen.

Wat kunnen we hieruit afleiden? Op de eerste plaats dat de beleggers de kans kleiner inschatten dat Portugal op korte termijn failliet zal gaan. Het was overigens al de negende dag op rij dat de rendementen op Portugese staatsobligaties een dalende trend vertoonden. Het rendement op de 2-jarige daalde gisteren met 123 basispunten met 9,33%, dat op de 10-jarige met 76 basispunten tot 11,46%. Laatstgenoemd niveau was het laagste sinds 24 november. Grote volatiliteit bij Portugese staatsobligaties Peter Chatwell, fixed-income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, wees er op dat het pessimisme omtrent de toekomst van Portugal tot voor kort hoge toppen scheerde. Sommige beleggers zagen een koopkans weggelegd en doken in de markt. Als gevolg daarvan kwam een opwaartse beweging op gang. De grote volatiliteit bij Portugese staatsobligaties was anderzijds opvallend, deze volatiliteit was de hoogste van alle landen die deel uitmaken van de eurozone. Op de tweede plaats kwam Ierland, dat het bericht ontving dat een Chinees beleggingsfonds waarschijnlijk Iers overheidspapier in portefeuille gaat nemen.