Wat betreft marge zit het wel goed want de prijs aan de pomp is nog niet zo sterk verlaagd.

Maar niet alle bedrijven lijden onder de fors dalende grondstofprijzen. Het is zelfs goed nieuws voor een aantal waar Procter & Gamble een voorbeeld is.

Lagere energiekosten en lagere prijzen voor grondstoffen zullen meehelpen aan een hogere marge. En dat zorgt dan voor een goede winst dit komende kwartaal.

Wie de kwartaalcijfers bestudeert de afgelopen week komt vaak tot eenzelfde conclusie. Het resultaat over het 1e kwartaal is goed.

Echte tegenvallers zijn er niet, hoogstens door te hoge verwachtingen zoals bij IBM. Uitspraken over het 2e kwartaal zijn natuurlijk schaars.

Maar als het bovengeschetste beeld uitkomt zullen bedrijven steeds optimistischer worden. En dan ook de analisten en vervolgens de beleggers.

Wat betreft marge zit het wel goed want de prijs aan de pomp is nog niet zo sterk verlaagd. Maar niet alle bedrijven lijden onder de fors dalende grondstofprijzen. Het is zelfs goed nieuws voor een aantal waar Procter & Gamble een voorbeeld is. Lagere energiekosten en lagere prijzen voor grondstoffen zullen meehelpen aan een hogere marge. En dat zorgt dan voor een goede winst dit komende kwartaal. Wie de kwartaalcijfers bestudeert de afgelopen week komt vaak tot eenzelfde conclusie. Het resultaat over het 1e kwartaal is goed. Echte tegenvallers zijn er niet, hoogstens door te hoge verwachtingen zoals bij IBM. Uitspraken over het 2e kwartaal zijn natuurlijk schaars. Maar als het bovengeschetste beeld uitkomt zullen bedrijven steeds optimistischer worden. En dan ook de analisten en vervolgens de beleggers.