Het ministerie van Financiën maakte vanmorgen bekend dat de export vorige maand met 7,80% is gestegen ten opzichte van twaalf maanden geleden. De economen hadden op een sterkere daling gerekend.

Uit een rondvraag gedaan door Bloomsberg News blijkt dat de consensusverwachting lag op een stijging van de export met 10,70%. Met name de sterkere yen remde de export af.

Noriaki Matsuoka, hoofdeconoom bij Daiwa Asset Management Co. in Tokio, kon alleen maar vaststellen dat het derde kwartaal zwak is gestart. Gezien de evolutie van de koers van de yen is de kans op een forse verbetering op korte termijn onwaarschijnlijk.

Het ministerie van Financiën maakte vanmorgen bekend dat de export vorige maand met 7,80% is gestegen ten opzichte van twaalf maanden geleden. De economen hadden op een sterkere daling gerekend. Uit een rondvraag gedaan door Bloomsberg News blijkt dat de consensusverwachting lag op een stijging van de export met 10,70%. Met name de sterkere yen remde de export af. Noriaki Matsuoka, hoofdeconoom bij Daiwa Asset Management Co. in Tokio, kon alleen maar vaststellen dat het derde kwartaal zwak is gestart. Gezien de evolutie van de koers van de yen is de kans op een forse verbetering op korte termijn onwaarschijnlijk.