Noch de euro, noch de dollar lopen gevaar, van een financiële meltdown is geen sprake. Ook het inflatiescenario, veroorzaakt door het op grote schaal drukken van geld door de FED, blijft ver op de achtergrond. De reden is volgens Kudlow dat al het vers gedrukt geld nooit zijn weg naar de economie heeft gevonden.

Het meeste nieuw geld staat op deposito's bij de centrale banken. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de snelheid van het geld in omloop blijft dalen.

De geldhoeveelheid M2 groeit met minder dan 7%, terwijl de personal consumption deflator (die de FED bij voorkeur gebruikt om de inflatie) te meten over de afgelopen 12 maanden slechts met 1,30% is gestegen. Van de gevreesde inflatiedoorbraak is dus zeker nog geen sprake en dat is volgens Kudlow goed nieuws.

Noch de euro, noch de dollar lopen gevaar, van een financiële meltdown is geen sprake. Ook het inflatiescenario, veroorzaakt door het op grote schaal drukken van geld door de FED, blijft ver op de achtergrond. De reden is volgens Kudlow dat al het vers gedrukt geld nooit zijn weg naar de economie heeft gevonden. Het meeste nieuw geld staat op deposito's bij de centrale banken. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de snelheid van het geld in omloop blijft dalen. De geldhoeveelheid M2 groeit met minder dan 7%, terwijl de personal consumption deflator (die de FED bij voorkeur gebruikt om de inflatie) te meten over de afgelopen 12 maanden slechts met 1,30% is gestegen. Van de gevreesde inflatiedoorbraak is dus zeker nog geen sprake en dat is volgens Kudlow goed nieuws.