De afgelopen weken zijn er verschillende sancties tegen Rusland ingesteld door de EU en Amerika. Daarnaast moet Rusland een boete betalen van 50 miljard dollar aan gedupeerde beleggers van het inmiddels failliete Russische oliebedrijf Yukos.

Rosneft bezit assets van Yukos en BP heeft een belang van 19,75% in Rosneft. Hoewel de outlook voor Rusland niet meer zo zonnig is, heeft dit BP er nog niet van weerhouden om te profiteren van het belang in Rosneft.

BP heeft het cashdividend van 690 miljoen dollar over 2013 enkele weken geleden ontvangen. Daarnaast heeft de Amerikaanse overheid aangegeven dat de CEO van BP, Bob Dudley, aan mag blijven in de raad van bestuur van Rosneft.

De afgelopen weken zijn er verschillende sancties tegen Rusland ingesteld door de EU en Amerika. Daarnaast moet Rusland een boete betalen van 50 miljard dollar aan gedupeerde beleggers van het inmiddels failliete Russische oliebedrijf Yukos. Rosneft bezit assets van Yukos en BP heeft een belang van 19,75% in Rosneft. Hoewel de outlook voor Rusland niet meer zo zonnig is, heeft dit BP er nog niet van weerhouden om te profiteren van het belang in Rosneft. BP heeft het cashdividend van 690 miljoen dollar over 2013 enkele weken geleden ontvangen. Daarnaast heeft de Amerikaanse overheid aangegeven dat de CEO van BP, Bob Dudley, aan mag blijven in de raad van bestuur van Rosneft.