Het Energy Department maakte bekend dat de olievoorraden vorige week met 3,82 miljoen vaten zijn gedaald tot in totaal nog 355,90 miljoen vaten. Er was gerekend op een daling met maar 1,40 miljoen vaten.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 89,20 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of een stijging met 92 dollarcent tegenover het slotniveau van gisteren.

Ben Westmore, Minerals and Energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat er wel een sprake zou kunnen zijn van een omslag op de markt. Krappere voorraden kunnen de olieprijs verder doen stijgen.

Het Energy Department maakte bekend dat de olievoorraden vorige week met 3,82 miljoen vaten zijn gedaald tot in totaal nog 355,90 miljoen vaten. Er was gerekend op een daling met maar 1,40 miljoen vaten. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 89,20 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of een stijging met 92 dollarcent tegenover het slotniveau van gisteren. Ben Westmore, Minerals and Energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat er wel een sprake zou kunnen zijn van een omslag op de markt. Krappere voorraden kunnen de olieprijs verder doen stijgen.