De gisteren gepubliceerde terugval in de voorraden was zelfs de sterkste sinds augustus 2009. Uit die daling kan worden afgeleid dat de vraag naar olie en olieproducten opnieuw gaat toenemen.

In de electronische trading van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 81,15 dollarcent betaald. Dat is 71 dollarcent of 0,90% meer dan het slotniveau van gisteren in New York.

Mark Pervan, head commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, wijst er op dat ook de voorraden aan afgewerkte olieproducten in de VS daalde, wat een positief signaal betekent voor de Amerikaanse consumptie.

De gisteren gepubliceerde terugval in de voorraden was zelfs de sterkste sinds augustus 2009. Uit die daling kan worden afgeleid dat de vraag naar olie en olieproducten opnieuw gaat toenemen. In de electronische trading van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 81,15 dollarcent betaald. Dat is 71 dollarcent of 0,90% meer dan het slotniveau van gisteren in New York. Mark Pervan, head commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, wijst er op dat ook de voorraden aan afgewerkte olieproducten in de VS daalde, wat een positief signaal betekent voor de Amerikaanse consumptie.