Daardoor zal de Eonia volgens Dexia AM tegen begin 2011 wellicht naar beneden worden geduwd en in een marge tussen 0,59 %en 0,68 % belanden. Aangezien de vraag in dit geval het aanbod maakt en de vraag opnieuw kan stijgen, zou de daggeldrente mechanisch kunnen dalen.

De Eonia is van regime veranderd en hoe sterk hij zal schommelen, zal volgens Dexia AM vooral afhangen van de nieuwe liquiditeitsverrichtingen. Maar op lange termijn zal het einde van de verrichtingen met onbegrensd bedrag de Eonia waarschijnlijk doen terugkeren naar de basisrente van 1 %.

Daardoor zal de Eonia volgens Dexia AM tegen begin 2011 wellicht naar beneden worden geduwd en in een marge tussen 0,59 %en 0,68 % belanden. Aangezien de vraag in dit geval het aanbod maakt en de vraag opnieuw kan stijgen, zou de daggeldrente mechanisch kunnen dalen. De Eonia is van regime veranderd en hoe sterk hij zal schommelen, zal volgens Dexia AM vooral afhangen van de nieuwe liquiditeitsverrichtingen. Maar op lange termijn zal het einde van de verrichtingen met onbegrensd bedrag de Eonia waarschijnlijk doen terugkeren naar de basisrente van 1 %.