Daar is namelijk de inflatie: de Amerikaanse voedingsprijzen vliegen door het plafond. Inderdaad, de harde winter kan verantwoordelijk worden gesteld voor de prijsstijgingen, vooral landbouwproducten zijn fors duurder geworden. Maar ook zonder de voedingsprijzen in rekening te brengen, zit de Amerikaanse inflatie in de lift.

Wie een goede zaak doet, zijn de speculanten op de futuresmarkten. De spot price van US Foodstuffs was tot dusver in 2014 de beste presterende belegging, die prijs is namelijk met bijna 20% gestegen. Algemeen wordt verwacht dat voedingsproducten in de komende weken weer goedkoper zullen worden.

Daar is namelijk de inflatie: de Amerikaanse voedingsprijzen vliegen door het plafond. Inderdaad, de harde winter kan verantwoordelijk worden gesteld voor de prijsstijgingen, vooral landbouwproducten zijn fors duurder geworden. Maar ook zonder de voedingsprijzen in rekening te brengen, zit de Amerikaanse inflatie in de lift. Wie een goede zaak doet, zijn de speculanten op de futuresmarkten. De spot price van US Foodstuffs was tot dusver in 2014 de beste presterende belegging, die prijs is namelijk met bijna 20% gestegen. Algemeen wordt verwacht dat voedingsproducten in de komende weken weer goedkoper zullen worden.