Danny Van Quaethem (SG Private Banking): "Het bericht dat Abbott Laboratories interesse zou hebben voor de farmapoot van Solvay verbaast me niet echt. Er deden al langer geruchten de ronde dat buiten Nycomed - dat slechts 4 miljard euro zou willen betalen - ook Takeda en Abbott Labs kandidaat-kopers zouden zijn. Ik heb hier enkele weken geleden nog gezegd dat het me zou verbazen indien laatstgenoemde niet geïnteresseerd zou zijn in de farmapoot van Solvay."

Danny Van Quaethem sluit dus zeker niet uit dat er daadwerkelijk een deal gaat plaatsvinden: "Met dit bericht nemen kansen op overname toe. Niet alleen is de Wall Street Journal een zeer betrouwbare bron, maar bovendien is de vermelde prijs van 5 miljard euro redelijk."

Dat zou betekenen dat Solvay in de toekomst alleen nog actief wordt in chemie en in kunststoffen. Het geld van de verkoop van de farmapoot kan vervolgens in deze activiteiten geïnvesteerd worden. Danny Van Quaethem: "Er is al gepraat over een uitkering aan de aandeelhouders, maar eigenlijk staat nog niets vast. Hetzelfde geldt voor de waardering van Solvay na een eventuele verkoop van de farmapoot. Bij die waardering moet rekening worden gehouden met enerzijds het economisch aspect - de activiteiten worden dan meteen een stuk cyclischer - maar ook met de speculatie die al in de koers is geslopen. Ik zou de aandelen zeker bijhouden in afwachting van meer duidelijkheid."

Danny Van Quaethem (SG Private Banking): "Het bericht dat Abbott Laboratories interesse zou hebben voor de farmapoot van Solvay verbaast me niet echt. Er deden al langer geruchten de ronde dat buiten Nycomed - dat slechts 4 miljard euro zou willen betalen - ook Takeda en Abbott Labs kandidaat-kopers zouden zijn. Ik heb hier enkele weken geleden nog gezegd dat het me zou verbazen indien laatstgenoemde niet geïnteresseerd zou zijn in de farmapoot van Solvay." Danny Van Quaethem sluit dus zeker niet uit dat er daadwerkelijk een deal gaat plaatsvinden: "Met dit bericht nemen kansen op overname toe. Niet alleen is de Wall Street Journal een zeer betrouwbare bron, maar bovendien is de vermelde prijs van 5 miljard euro redelijk." Dat zou betekenen dat Solvay in de toekomst alleen nog actief wordt in chemie en in kunststoffen. Het geld van de verkoop van de farmapoot kan vervolgens in deze activiteiten geïnvesteerd worden. Danny Van Quaethem: "Er is al gepraat over een uitkering aan de aandeelhouders, maar eigenlijk staat nog niets vast. Hetzelfde geldt voor de waardering van Solvay na een eventuele verkoop van de farmapoot. Bij die waardering moet rekening worden gehouden met enerzijds het economisch aspect - de activiteiten worden dan meteen een stuk cyclischer - maar ook met de speculatie die al in de koers is geslopen. Ik zou de aandelen zeker bijhouden in afwachting van meer duidelijkheid."