In de VS lijkt enerzijds het terugschroeven van de monetaire expansie geen topprioriteit meer, nadat de trage groei van de werkgelegenheidscijfers en lage inflatie een goed politiek excuus vormen om de lange termijnrentevoeten niet te snel te laten toenemen.

De sterke economische prestatie in de industriële en dienstensector voedt anderzijds de hoop op versnelde groei van de bedrijfsresultaten.

De combinatie van hogere (verwachte) winsten en rentetarieven die zich nog een tijdje in lagere regionen ophoudt, vormt de ideale voedingsbodem voor stijgende aandelenkoersen en zorgt ook voor wat (welgekomen) rust op de obligatiemarkten.

Vandaag stijgen de aandelenkoersen weliswaar opnieuw, maar gezien de nabijheid van de FED-meeting is van een forse beweging geen sprake.

Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 winnen ongeveer een half procent. D'Ieteren neemt het voortouw op de Brusselse beurs, ThromboGenics ligt zwakker op koers.

In de VS lijkt enerzijds het terugschroeven van de monetaire expansie geen topprioriteit meer, nadat de trage groei van de werkgelegenheidscijfers en lage inflatie een goed politiek excuus vormen om de lange termijnrentevoeten niet te snel te laten toenemen. De sterke economische prestatie in de industriële en dienstensector voedt anderzijds de hoop op versnelde groei van de bedrijfsresultaten. De combinatie van hogere (verwachte) winsten en rentetarieven die zich nog een tijdje in lagere regionen ophoudt, vormt de ideale voedingsbodem voor stijgende aandelenkoersen en zorgt ook voor wat (welgekomen) rust op de obligatiemarkten. Vandaag stijgen de aandelenkoersen weliswaar opnieuw, maar gezien de nabijheid van de FED-meeting is van een forse beweging geen sprake. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 winnen ongeveer een half procent. D'Ieteren neemt het voortouw op de Brusselse beurs, ThromboGenics ligt zwakker op koers.