De indirecte impact van de bankencrisis mag niet onderschat worden: landen met een fundamentele ontaarding van hun reële wisselkoersen hadden tegen een dergelijke schok geen weerstand en zonken op dramatische weg in het moeras van hun inefficiëntie.

Een dergelijke situatie was ontstaan door overmatige loonstijgingen en onrendabele investeringen in de vastgoedsector, zoals in Ierland of Spanje, of door overmatige investeringen van lokale overheid in overheidspapier van hun eigen land, zoals in Griekenland en Italië, waardoor de dalende kredietkwaliteit van deze landen hun banken opzadelden met onhoudbare verliesposities en een neerwaartse spiraal in gang bracht. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De indirecte impact van de bankencrisis mag niet onderschat worden: landen met een fundamentele ontaarding van hun reële wisselkoersen hadden tegen een dergelijke schok geen weerstand en zonken op dramatische weg in het moeras van hun inefficiëntie. Een dergelijke situatie was ontstaan door overmatige loonstijgingen en onrendabele investeringen in de vastgoedsector, zoals in Ierland of Spanje, of door overmatige investeringen van lokale overheid in overheidspapier van hun eigen land, zoals in Griekenland en Italië, waardoor de dalende kredietkwaliteit van deze landen hun banken opzadelden met onhoudbare verliesposities en een neerwaartse spiraal in gang bracht. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.