De macro-economische cijfers in de Verenigde Staten waren in de afgelopen week niets om over naar huis te schrijven. De zwakke Amerikaanse economie werd volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking in eerste instantie toegeschreven aan het barre winterweer.

Dat belette echter niet dat heel wat economen hun prognoses voor de Amerikaanse economie naar beneden herzien hebben. Anderen zullen ongetwijfeld dit voorbeeld nog volgen. Veel economen gaan er vanuit dat de achterstand opgelopen in het eerste kwartaal niet meer goedgemaakt zal kunnen worden.

De macro-economische cijfers in de Verenigde Staten waren in de afgelopen week niets om over naar huis te schrijven. De zwakke Amerikaanse economie werd volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking in eerste instantie toegeschreven aan het barre winterweer. Dat belette echter niet dat heel wat economen hun prognoses voor de Amerikaanse economie naar beneden herzien hebben. Anderen zullen ongetwijfeld dit voorbeeld nog volgen. Veel economen gaan er vanuit dat de achterstand opgelopen in het eerste kwartaal niet meer goedgemaakt zal kunnen worden.