In Azië lijkt het conflict tussen China en Japan in de Oost-Chinese zee te escaleren. Drie Chinese schepen zijn in de buurt van de omstreden eilanden gesignaleerd, waarop beide landen dreigende taal aan elkaars adres hebben gesproken. Iedereen vraagt zich hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen.

Voorlopig is Japan de grote verliezer in het verhaal, want Japan heeft een groot deel van zijn export naar China verloren zien gegaan. Uiteindelijk heeft geen van beide landen er voordeel bij dat het conflict zich verder zal uitbreiden. De kans is dan ook klein dat we een volle oorlog gaan krijgen.

In Azië lijkt het conflict tussen China en Japan in de Oost-Chinese zee te escaleren. Drie Chinese schepen zijn in de buurt van de omstreden eilanden gesignaleerd, waarop beide landen dreigende taal aan elkaars adres hebben gesproken. Iedereen vraagt zich hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen. Voorlopig is Japan de grote verliezer in het verhaal, want Japan heeft een groot deel van zijn export naar China verloren zien gegaan. Uiteindelijk heeft geen van beide landen er voordeel bij dat het conflict zich verder zal uitbreiden. De kans is dan ook klein dat we een volle oorlog gaan krijgen.