De resultaten van het bedrijf in de eerste helft van het fiscale jaar 2012-2013 zijn conform de gemiddelde analistenverwachtingen, hoewel de organische omzetgroei onder de verwachting bleef. De omzet kwam uit op EUR 1,363 miljard.

De operationele inkomsten voor aftrek van rente en belasting (EBIT) exclusief eenmalige lasten bedroeg EUR 182 miljoen. Het bedrijf zet EUR 130 miljoen winst in de boeken, ofwel een winst per aandeel van EUR 0,22. Het werkkapitaal liet een gunstige trend zien.

Op de middellange termijn gaat D.E Master Blenders1753 nog altijd uit van 5 tot 7% omzetgroei en 15 tot 17% EBIT-marge. Over de korte termijn is het bedrijf somberder geworden. Het ziet de omzet met 0 tot 2% toenemen met mogelijk lagere marges tegen eerder 3 tot 5%.

Sinds de gang naar het Damrak heeft D.E Master Blenders1753 beleggers boekhoudproblemen, het vertrek van een topman en een winstwaarschuwing voorgeschoteld. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie houden, en wijzen op het toegenomen risicoprofiel.

De resultaten van het bedrijf in de eerste helft van het fiscale jaar 2012-2013 zijn conform de gemiddelde analistenverwachtingen, hoewel de organische omzetgroei onder de verwachting bleef. De omzet kwam uit op EUR 1,363 miljard. De operationele inkomsten voor aftrek van rente en belasting (EBIT) exclusief eenmalige lasten bedroeg EUR 182 miljoen. Het bedrijf zet EUR 130 miljoen winst in de boeken, ofwel een winst per aandeel van EUR 0,22. Het werkkapitaal liet een gunstige trend zien. Op de middellange termijn gaat D.E Master Blenders1753 nog altijd uit van 5 tot 7% omzetgroei en 15 tot 17% EBIT-marge. Over de korte termijn is het bedrijf somberder geworden. Het ziet de omzet met 0 tot 2% toenemen met mogelijk lagere marges tegen eerder 3 tot 5%. Sinds de gang naar het Damrak heeft D.E Master Blenders1753 beleggers boekhoudproblemen, het vertrek van een topman en een winstwaarschuwing voorgeschoteld. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie houden, en wijzen op het toegenomen risicoprofiel.