Het zijn voornamelijk de landen uit de eurozone, waarvan er een aantal in recessie gaan, die deze groei zullen beperken.

Het Global Outlook Report van D&B, dat een vooruitblik biedt op de economische situatie in de wereld, geeft aan dat de globale economie niet aankijkt op een recessie.

De zwakke groei die we mogen verwachten zal voornamelijk gestimuleerd worden door de heropleving van de economie in de Verenigde Staten, dat de zware klappen van 2011 (o.a veroorzaakt door de Japanse tsunami en de dreiging van de nucleaire ramp) stilaan te boven komt en waar ook de arbeidsmarkt weer aantrekt.

Ook hier blijft de groei evenwel traag en ver beneden het peil van vóór de crisis.

Het ziet ernaar uit dat ook de zone Azië-Pacific in 2012 lichtjes zal blijven groeien. D&B waarschuwt echter voor een mogelijke bedreiging vanuit China.

De Chinese vastgoedsector, die in 2011 nog goed was voor 13% van het BBP, is namelijk aan het slinken: vorig jaar daalde de residentiële nieuwbouw met 25%. Een stijging van minder dan 7% van het Chinese BBP zou de groei in de regio zwaar onder druk kunnen zetten.

Het zijn voornamelijk de landen uit de eurozone, waarvan er een aantal in recessie gaan, die deze groei zullen beperken. Het Global Outlook Report van D&B, dat een vooruitblik biedt op de economische situatie in de wereld, geeft aan dat de globale economie niet aankijkt op een recessie. De zwakke groei die we mogen verwachten zal voornamelijk gestimuleerd worden door de heropleving van de economie in de Verenigde Staten, dat de zware klappen van 2011 (o.a veroorzaakt door de Japanse tsunami en de dreiging van de nucleaire ramp) stilaan te boven komt en waar ook de arbeidsmarkt weer aantrekt. Ook hier blijft de groei evenwel traag en ver beneden het peil van vóór de crisis. Het ziet ernaar uit dat ook de zone Azië-Pacific in 2012 lichtjes zal blijven groeien. D&B waarschuwt echter voor een mogelijke bedreiging vanuit China. De Chinese vastgoedsector, die in 2011 nog goed was voor 13% van het BBP, is namelijk aan het slinken: vorig jaar daalde de residentiële nieuwbouw met 25%. Een stijging van minder dan 7% van het Chinese BBP zou de groei in de regio zwaar onder druk kunnen zetten.